Omspuiten van elektrische kabels en metalen contacten.

Overmolding of omspuiten is een spuitgietprocess waarbij we kunststof injecteren omheen een ander component. Via deze techniek produceren we onderandere elektrische kabels en connectoren. Meer specifiek omspuiten we hierbij een elektrische kabel met gesoldeerde of gekrompen metalen pinnen. Op die manier vormen we een connector. Daarnaast is het ook mogelijk om een vertakking van een elektrische kabel te omspuiten. Zo verkrijgen we een kabelboom met vertakkingen.

Omspuiten van elektrische kabels gebeurt op onze vertikale spuitgietmachines van 20, 25 en 45 ton.

overmolded electric cable

Testen van elektrische kabels

Alle elektrische kabels worden stuk voor stuk getest alvorens in te pakken. Daarbij streven we naar zero defects !

kabeltester voor testen van elektrische kabels

Over molden van printplaatjes

We omspuiten eveneens printplaten. De printplaat met elektronische componenten worden ingekapseld in kunststof. Het doel hiervan is meestal om een waterdicht geheel te bekomen. Zodoende wordt de elektronica beschermd. Omspuiten van elektronica moet meestal in verschillende stappen gebeuren. Er zijn meerdere matrijzen nodig. En het productieprocess is arbeidsintensief en neemt heel wat tijd in beslag.

Omspuiten van printplaten

Omspuiten van kunststof op metaal

Bij overmolding of omspuiten is het eveneens mogelijk om kunststof rond metaal te injecteren. Daarbij gebruiken we zowel harde als zachte kunststof. Tevens, is het een techniek die een solide verbinding maakt tussen metaal en kunststof. Op die manier verbinden we 2 componenten daar waar assemblage of verlijmen onmogelijk is.

overmolding van metaal