Overmolding is een speciale spuitgiettechniek. Deze noemen we ook omspuiten. Het is een process waarbij we kunststof om een ander materiaal spuiten onder hoge druk.

 

  • We spuiten kunststof omheen metalen contact pinnen om een connector te vormen.
  • Kunststof wordt omheen een elektrische kabel geinjecteerd. En dat is om een connector, splitsing of grommet te vormen.
  • Er wordt een zachte kunststof omheen een printplaat of elektronica gespoten. Op die manier maken een waterdicht of solide geheel.
  • Kunststof omheen een metalen voorwerp.
Overmolding productieprocess

Omspuiten van elektrische kabels en metalen contacten

We produceren elektrische kabels en connectoren. Hierbij omspuiten we een elektrische kabel met gesoldeerde of gekrompen metalen pinnen. Op die manier vormen we een connector. Het is ook mogelijk om een vertakking van een elektrische kabel te omspuiten. Zo verkrijgen we een kabelboom met vertakkingen.

Omspuiten van elektrische kabels gebeurt op onze vertikale spuitgietmachines van 20, 25 en 45 ton.

Testen van elektrische kabels

Alle elektrische kabels worden stuk voor stuk getest alvorens in te pakken. Wij streven naar zero defects !

kabeltester voor testen van elektrische kabels
Omspuiten van printplaten

Over molden van printplaatjes

We omspuiten eveneens printplaten. De printplaat met elektronische componenten worden ingekapseld in kunststof. Het doel hiervan is meestal om een waterdicht geheel te bekomen. Zodoende wordt de elektronica beschermd. Omspuiten van elektronica moet meestal in verschillende stappen gebeuren. Er zijn meerdere matrijzen nodig. En het productieprocess is arbeidsintensief en neemt heel wat tijd in beslag.

Omspuiten van kunststof op metaal

Kunststof wordt ook op metaal gespoten. We gebruiken zowel harde als zachte kunststof. Het is een techniek die een solide verbinding maakt tussen metaal en kunststof. Op die manier verbinden we 2 componenten daar waar assemblage of verlijmen onmogelijk is.

overmolding van metaal