Overmolding van elektronica


Portfolio Description

Overmolding van elektronica.

Overmolding van elektronica is een heel specifiek en complex productieprocess. Echter bied het enkele voordelen waardoor deze productietechniek vaak wordt toegepast. Met name kan je een printplaat met elektrische componenten waterdicht inkapselen. Tevens bied de laag kunststof rond de elektronica bescherming tegen beschadiging. Daarnaast zorgt overmolding voor een relatief snelle manier van assembleren op grote schaal.

Overmolding van elektronica.

overmolding-3-small

Omspuiten van elektrische kabels en metalen contacten

We produceren elektrische kabels en connectoren. Hierbij omspuiten we een elektrische kabel met gesoldeerde of gekrompen metalen pinnen. Op die manier vormen we een connector. Het is tevens ook mogelijk om een vertakking van een elektrische kabel te omspuiten. Dusdanig verkrijgen we een kabelboom met vertakkingen.

Omspuiten van elektrische kabels gebeurt op onze vertikale spuitgietmachines van 20, 25 en 45 ton.

Testen van elektrische kabels

Alle elektrische kabels worden stuk voor stuk getest alvorens in te pakken. Wij streven naar zero defects !

kabeltester voor testen van elektrische kabels
Omspuiten van printplaten

Over molden van printplaatjes

We omspuiten eveneens printplaten. De printplaat met elektronische componenten worden ingekapseld in kunststof. Het doel hiervan is meestal om een waterdicht geheel te bekomen. Zodoende wordt de elektronica beschermd. Omspuiten van elektronica moet meestal in verschillende stappen gebeuren. Er zijn meerdere matrijzen nodig. En het productieprocess is arbeidsintensief en neemt heel wat tijd in beslag.

Omspuiten van kunststof op metaal

Kunststof wordt ook op metaal gespoten. We gebruiken zowel harde als zachte kunststof. Het is een techniek die een solide verbinding maakt tussen metaal en kunststof. Op die manier verbinden we 2 componenten daar waar assemblage of verlijmen onmogelijk is.

overmolding van metaal

Overmolding van printplaat